Een internet en TV pakket met digitale of HD zenders kiezenVroeger was het kijken van analoge televisie zeer normaal, met de beeldschermen van tegenwoordig is dit echter achterhaald en is televisie kijken in HD standaard bij een internet en TV pakket.

Toch kan het zijn dat je alleen digitale televisie kan ontvangen. Dit komt doordat het niet op ieder adres mogelijk om HD televisie te ontvangen wanneer je kiest voor een DSL abonnement.

Wanneer kies je voor een los TV pakket bij DSL internet

Als je een DSL internet abonnement hebt op een adres waar alleen langzaam internet beschikbaar is, zoals in oude stadscentra of buitengebieden. Dan is het raadzaam om een los TV pakket aan te schaffen bij een andere aanbieder. Bij een DSL abonnement wordt de internet verbinding namelijk gebruikt om de televisie zenders door te geven. Wanneer de snelheid te laag is van het internet, kan je dus geen HD zenders ontvangen. Bovendien zal je last hebben van haperingen als je te veel tegelijkertijd gebruik maakt van het internet bij een snelheid onder de 20 Mbit/s.

In de situatie dat je niet de volle 20 Mbit/s binnenhaalt is het raadzaam om een los TV pakket aan te schaffen i.p.v. een internet en TV pakket bij dezelfde aanbieder. Een los kabel TV pakket van Ziggo is een goed alternatief. Deze aansluiting staat namelijk los van je DSL verbinding en weet perfect beeld door te sturen. Je kan overigens uit verschillende losse TV pakketten kiezen bij Ziggo.

Kabel TV
30 zenders – 4 in HD

NeeTV Ontvanger
NeeTV gemist
JaZiggo Sport
JaOnline TV kijken
NeeZiggo MyPrime
€ 18,70
Kabel TV
70 zenders – 29 in HD

JaTV Ontvanger
JaTV gemist
JaZiggo Sport
JaOnline TV kijken
NeeZiggo MyPrime
€ 24,95
Kabel TV
70 zenders – 29 in HD

JaHorizon TV
JaReplay TV
JaZiggo Sport
JaOnline TV kijken
JaZiggo MyPrime
€ 34,95

Alle losse kabel TV pakketten zijn maandelijks opzegbaar bij Ziggo. Mocht kabel televisie je dus niet bevallen, dan ben je er zo vanaf. Let op dat je wel eenmalig € 17,50 activatiekosten betaalt.

  • TV Ontvanger: Dit is de standaard Mediabox van Ziggo waarmee je HD televisie kan ontvangen.
  • Horizon TV: Dit is de interactieve Mediabox van Ziggo waarmee je HD televisie kan ontvangen en TV-programma’s kunt opnemen en pauzeren.
  • Met TV gemist kan je programma’s terug kijken.
  • Met Replay TV neemt Ziggo automatisch alle TV programma’s op en is het direct mogelijk om bijvoorbeeld 5 minuten later alsnog te beginnen met het kijken van je favoriete programma.
  • Ziggo Sport: Het gratis sportkanaal van Ziggo dat de beste wedstrijden van allerlei sporten laat zien.
  • Online TV kijken: Met deze functie kan je op je mobiel, tablet of laptop overal waar je maar wilt TV kijken in 720p kwaliteit.
  • Ziggo MyPrime: Met deze uitbreiding heb je toegang tot meer dan duizend films en afleveringen van series om direct te streamen op je TV.

Het alternatief voor losse kabel televisie

Heb je geen behoefte om HD televisie te kijken of heb je nog geen TV die HD kwaliteit ondersteunt, dan is het raadzaam om te kiezen voor KPN Digitenne als je geen pakket bij Ziggo wilt nemen. KPN Digitenne maakt namelijk gebruik van radio frequenties om de zenders door te sturen. Je bent hiermee dus niet afhankelijk van de kwaliteit van je DSL verbinding. In totaal kan je 30 zenders ontvangen via dit los TV pakket.

KPN Digitenne

Hoewel Digitenne niet zo’n uitgebreid televisie aanbod heeft, is dit wel het voordeligste losse TV pakket dat je kan combineren met een los internet abonnement. Let wel op dat Digitenne nog geen HD zenders aanbiedt. Dit heeft te maken met de radiofrequentie waarover de televisie zenders verstuurd worden. Daar kan in de toekomst echter verandering in komen. De frequenties voor Digitenne zullen spoedig geveild worden, daarbij legt de overheid de winnaar van de veiling op om nieuwe technieken te gebruiken waardoor er wel HD beelden verzend kunnen worden via de radiofrequenties.

Mocht je liever een internet en TV pakket afnemen bij dezelfde provider met een ander aanbod dan KPN en Ziggo. Dan is internet en TV vergelijken zeker aan te raden, bij ons kan je namelijk eenvoudig zien wat verschillende providers aanbieden en wat de verschillen tussen de pakketten zijn.