Onlangs is er veel opheffing geweest over de wijzigingen rondom Fox Sports. Fox wil dat de zenders van Fox Sports in het basispakket van providers worden opgenomen. Hierdoor is er veel onrust ontstaan bij providers en hebben er wijzigingen plaatsgevonden wat betreft de pakketten van Fox Sports. Wij zochten voor je uit welke wijzigingen er zijn geweest en wat dit betekent voor de maandprijs.

De veranderingen voor het internet en TV pakket

Bij de provider Vodafone zit al vanaf 1 augustus kanaal 1 (Eredivisie) van de huidige 6 FOX Sports kanalen in het TV-basispakket. Door deze wijziging is het interactieve TV-pakket gestegen in prijs, welke ingaat vanaf 1 september 2016. Door de prijsverhoging hebben klanten van Vodafone recht om kosteloos over te stappen. Klanten hebben recht op deze overstap totdat de prijsverhoging daadwerkelijk van start gaat. Voor deze prijsverhoging hebben klanten dus tot 1 september om kosteloos over te stappen. De prijs van het FOX Sports pakket is daarentegen gedaald. Vodafone biedt alleen nog maar een FOX Sports Compleet aan. FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International komen te vervallen. We raden je aan om een internet en TV pakket te vergelijken en de abonnementsprijs van FOX Sports in acht te houden.

De provider Tele2 heeft besloten om per direct te stoppen met het aanbieden van FOX Sports kanalen voor haar klanten. Dit besluit is voortgekomen aan de eisen die FOX heeft gesteld voor het afsluiten van een nieuwe overeenkomst. De klanten van Tele2 kunnen nog tot 12 september gebruik maken van de zenders van FOX Sports Als alternatief biedt Tele2 nu de mogelijkheid om het Ziggo Sports kanaal af te nemen

De provider KPN heeft net zoals Vodafone een akkoord kunnen sluiten met FOX. Echter heeft KPN besloten om de FOX zenders niet op te nemen in het basispakket. KPN heeft echter wel de prijs voor een FOX Sports Compleet verlaagd met wel € 10,-. Ook de providers XS4all heeft het FOX Sports Compleet pakket verlaagd naar €15,- per maand.

Goedkoopste internet en TV pakket met FOX Sports Compleet

Omdat de bovenstaande wijzigingen veel vragen kunnen oproepen, wordt er in de onderstaande tabel een vergelijking gemaakt tussen de verschillende aanbieders van FOX Sports Compleet met de daarbij behorende internet en TV pakket prijzen. FOX Sports Compleet is het pakket waarin zowel FOX Sports Eredivisie is als Fox Sport International is opgenomen en bestaat uit 6 FOX Sports kanalen.

40 Mbit/s
60 zenders – 28 in HD
FOX Sports compleet
(€ 12,50)
€ 46,50
40 Mbit/s
70 zenders – 31 in HD
FOX Sports compleet
(€ 15,-)
€ 56,50
40 Mbit/s
35 zenders – 12 in HD
FOX Sports compleet
(€ 25,-)
€ 61,61
50 Mbit/s
72 zenders – 24 in HD
FOX Sports compleet
(€ 25,-)
€ 62,75
40 Mbit/s
70 zenders – 29 in HD
FOX Sports compleet
(€ 19,95,-)
€ 64,61
60 Mbit/s
70 zenders – 30 in HD
FOX Sports compleet
(€ 15,-)
€ 70,63
50 Mbit/s
90 zenders – 28 in HD
FOX Sports compleet
(€ 15,-)
€ 78,67

De providers Vodafone en Telfort zijn het goedkoopst voor een internet en tv pakket met daarbij FOX Sports Compleet. Beide providers rekenen een lage prijs voor een FOX Sports Compleet pakket. We kunnen zien dat de providers KPN en XS4ALL ook lage prijzen rekenen voor een FOX Sports Compleet pakket. Zij zijn daarentegen wel minder voordelig in de prijzen voor een internet en tv pakket.