Internet en tv vergelijken kun je het beste doen met onze vergelijker. Wij hebben geen prijsafspraken met providers en kunnen dus een eerlijk en onafhankelijk overzicht geven. Bekijk hieronder het overzicht van alle internet en tv pakketten die er momenteel beschikbaar zijn.

Waarom internet en tv vergelijken?

De voornaamste reden waarom je alle internet en tv abonnementen met elkaar wil vergelijken is dat het veel tijd en geld kan besparen. Doordat er meer dan honderd internet en tv pakketten beschikbaar zijn voor de consument is het vaak moeilijk om de meest voordelige keuze te maken. Vaak blijven mensen bij dezelfde provider, terwijl ze voor minder geld een beter passend pakket kunnen krijgen bij een andere provider.

Internet en tv aanbieders hebben een ruim aanbod aan extra zenderpakketten. Hierdoor kan je gemakkelijk een tv pakket samenstellen die voldoet aan jouw eisen. Internet abonnementen komen met verschillende snelheden gebaseerd op het netwerk van de provider en het type internetverbinding. Ook hier kunnen de prijzen erg verschillen, waardoor het nog belangrijker is dat je een goed overzicht hebt van wat er op de markt beschikbaar is. Met onze internet en tv vergelijker krijg je gelukkig snel en makkelijk een overzicht van wat alle providers aanbieden. Zo kan jij de juiste keuze maken zonder er te veel geld en tijd aan te besteden.

Welke type internetverbindingen zijn er?

Goedkoopste internet

ADSL is de oudste type internetverbinding en ook vaak de goedkoopste. Het is bijna overal beschikbaar in Nederland en de snelheid is afhankelijk van de afstand tussen je woning en de telefooncentrale. Het nadeel van een ADSL internetverbinding is dat het de laagste snelheden bied en de meest onstabiele verbinding van de drie heeft.

Een ADSL verbinding past het beste bij mensen die alleen internet nodig hebben voor basis taken zoals het checken van hun mail of het lezen nieuwssites. Als je meer geeft om het tv gedeelte van je internet en tv abonnement dan is een pakket met een ADSL verbinding een goedkope keuze.

ADSL internet en tv vergelijken

Ziggo Kabel

Internet via de kabel wordt in Nederland bijna exclusief aangeboden door Ziggo. Met kabelinternet moet je tv erbij nemen, waardoor het een goede keuze is voor mensen die internet en tv willen combineren.

Kabelinternet is stabieler dan ADSL en kost vaak minder dan een glasvezel abonnement. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die wel veel gebruik maken van internet, maar niet de hoogste snelheden nodig hebben. Via kabelinternet kun je makkelijk filmpjes kijken, gamen en bestanden downloaden.

Kabel internet en tv vergelijken

Goedkoopste Glasvezel

Glasvezelinternet geeft je de snelste en meest stabiele verbinding in Nederland. Met de hoogste internetsnelheid kun je gemakkelijk streamen via Netflix, ongestoord gamen en snel grote bestanden downloaden. De internet en tv aanbieders van Nederland maken gebruik van het glasvezel netwerk van KPN. De aanbieders mogen op het netwerk hun eigen prijzen aanbieden dus sommige providers zullen duurder of goedkoper zijn andere.

Het nadeel van glasvezel is dat de kosten vaak hoger zijn dan ADSL en kabel. Glasvezel is ook lang niet overal in Nederland beschikbaar, waardoor niet iedereen er gebruik van kan maken. Gebruik daarom eerst onze postcode check om te kijken of glasvezel beschikbaar is bij jouw woning.

Voor de mensen die het snelste internet willen hebben is een internet en tv pakket met glasvezel de beste keuze.

Glasvezel internet en tv vergelijken

Veelgestelde vragen

Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe kan ik makkelijk overstappen?

Je kunt via onze vergelijker de provider kiezen die het beste bij jou past. Je wordt vervolgens doorverwezen naar de website van deze provider. Hier kun je jouw gegevens invullen. Let er goed op de levering overeenkomt met de datum dat het oude abonnement afloopt. Zo voorkom je dat je lang zonder internet zit.

Hoe werkt de internet en tv postcodecheck?

Je vult je postcode en huisnummer in. Vervolgens krijg je een overzicht van alle internet en tv pakketten die beschikbaar zijn op jouw postcode. Je kunt met de filters nog specifieker aangeven wat je in jouw pakket wil. De vergelijker toont de beste resultaten op basis van jouw voorkeuren.

Zijn jullie echt onafhankelijk?

Ja, wij zijn echt onafhankelijk. Wij zijn geen onderdeel van een provider en hebben dus ook geen verplichtingen naar een provider toe. Wij zijn 100% onafhankelijk omdat, wij geen abonnementen/providers hoger of lager plaatsen afhankelijk van een commissie. Onze vergelijker is gebaseerd op basis van prijs. Je ziet dus als eerste de abonnementen met de laagste prijs.

Is overstappen naar een andere provider gratis?

Ja, overstappen is geheel gratis. De providers regelen onderling dat de overstap goed wordt geregeld.

TV en internet aanbieders

Er zijn veel landelijke internet en TV aanbieders. Deze internet en TV aanbieders kun je allemaal vinden in onze vergelijker. Wil jij meer weten over de providers? Klik hieronder op het logo van de provider om meer te weten over hun internet en tv pakketten.