Laatste update: 14-02-2019

Wie een internet en tv pakket heeft van Ziggo, kan wellicht digitaal tv kijken zonder dat daarbij een TV ontvanger of CI+ module voor nodig is.

Moderne televisies beschikken vaak over een interne digitale decoder. Deze kan goed benut worden als men het zoeken naar zenders handmatig instelt met de juiste instructies van Ziggo.

Benodigdheden voor digitale tv van Ziggo

Als je voorheen alleen gebruik maakte van analoge televisie, dan is het zeker aan te raden om deze te upgraden naar een digitale beeldkwaliteit. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een TV met ingebouwde DVB-C tuner, een COAX kabel die direct in je televisie geplugd is en een internet en TV pakket van Ziggo. Het voordeel hiervan is dat je geen extra kosten hebt voor het aanschaffen van een TV decoder.

Altijd een lage maandprijs met het Ziggo voordeelpakket

Als je voordelig uit wilt zijn en geen last wilt hebben van de Ziggo prijsstijgingen, dan is er het Ziggo voordeelpakket. Bij dit pakket krijg je 40 Mbit aan internetsnelheid en digitale televisie zonder tv ontvanger voor € 43,95 per maand. Hierbij zit geen kortingsperiode zoals bij de andere Ziggo pakketten.

Tot 40 Mbit/s

Downloadsnelheid

45 Zenders

4 in HD

Online TV met Ziggo GO

per maand

43,95

Bekijken

Instellen van de digitale zenders

Het aantal digitale zenders dat je bij Ziggo kan ontvangen is maar liefst 45 (afhankelijk van je abonnement), dat is inclusief het Ziggo Sport kanaal. Het instellen hiervan is vrij eenvoudig. Bij het instellen van zenders geef je aan dat je via de kabel TV kijkt en dat je zowel digitale als analoge zenders wilt ontvangen. Hetgeen je daarna zelf in moet vullen zijn de volgende dingen:

  1. Operator: Ziggo of UPC
  2. Frequentie
  3. Netwerk-id
  4. Symboolfrequentie
  5. Modulatie

Op een speciale pagina van Ziggo kan je precies zien welke instellingen je voor welke TV nodig hebt en of je TV beschikt over een DVB-C decoder.

Bekijk hier hoe jij je TV kan instellen voor digitale TV zonder een CI+ module of TV ontvanger.

Sommige zenders kunnen niet ontvangen worden zonder TV decoder

Geheel vlekkeloos is deze oplossing van Ziggo niet, sommige zenders zijn niet te ontvangen zonder tussenkomst van een CI+ module of mediabox. Hieronder zetten we de beperkingen van deze manier van digitale TV kijken op een rij:

  • Ziggo Replay niet mogelijk
  • Uitzending gemist niet mogelijk
  • Ziggo On Demand niet mogelijk
  • Extra zender pakketten zoals: Ziggo Sport Totaal of FOX Sports.

Heb je liever geen gedoe en wil je gewoon een HD televisie signaal ontvangen? Dan kan je internet en TV vergelijken en een pakket kiezen waarbij je één of meerdere TV ontvangers geleverd krijgt.