Wie in 2018 een internet en TV pakket wilt kiezen heeft veel keus. Zo kan je voor traditioneel TV kijken kiezen met een internet abonnement, of voor een los internet abonnement en een los abonnement voor online TV kijken.

Steeds meer providers bieden een los TV abonnement aan in de vorm van een app voor je smartphone of tablet. Het enige dat hier bij ontbreekt is een app op de smart TV zelf, hier wordt echter wel aan gewerkt.

Traditioneel internet en TV pakket

Vanuit de traditie krijg je bij een internet en TV pakket een interactieve TV ontvanger met een opslag om TV programma’s op te nemen. Veelal ontvang je rond de 60 zenders, waarvan grofweg 40 in HD te ontvangen zijn. Hierbij wordt tegelijkertijd een internet verbinding geleverd. Bij DSL providers deelt je TV signaal de bandbreedte van je internet verbinding. Bij kabel provider Ziggo is het signaal wel gescheiden waardoor je de volle bandbreedte voor je internet verbinding kan realiseren.

Vergelijk hier internet en TV pakketten op jouw adres

Losse app voor online TV kijken

Tegenwoordig zijn er ook providers die een speciaal online TV kijken abonnement aanbieden. Hiermee kan je alleen live online TV kijken via een app voor je smartphone of tablet. Een nadeel hiervan is dat je een chromecast nodig hebt om je beeld te streamen naar je TV. Het voordeel is wel dat je overal TV kan kijken zolang je een internet verbinding hebt. Bij T-Mobile kan je KNIPPR aanvragen, bij Youfone de losse TV app en bij KPN kun je KPN PLAY krijgen.

Als je voor T-Mobile KNIPPR kiest kan je ook gebruik maken van de Samsung Smart TV App. Indien je Samsung TV ondersteunt wordt door KNIPPR is dit de ideale oplossing om zonder extra apparatuur televisie te kijken. Dat scheelt weer kabels trekken door de woonkamer. Momenteel worden alleen de 2017 modellen van Samsung ondersteunt. T-Mobile werkt momenteel samen met Samsung om de TV app ook beschikbaar te maken voor modellen uit 2016. Je kijkt al Online TV via een app vanaf slechts € 9,99 per maand, bovendien is de eerste maand gratis uit te proberen.