Bij de twee grootste breedband aanbieders van Nederland staan er flink wat veranderingen gepland. Ziggo heeft er een zender bij en zal sommige zenders alleen nog maar in HD aanbieden. KPN zal zijn zenderaanbod voor interactieve TV uitbreiden.

Een nieuwe zender voor Ziggo

De internet en TV provider Ziggo zal vanaf deze maand Viceland aanbieden op voorkeuzekanaal 26 in HD kwaliteit. Voor consumenten die geen HD beschikbaar hebben, wordt er ook een lagere kwaliteit (SD) resolutie aangeboden voor de nieuw zender. De Naast de nieuwe zender voert Ziggo ook enkele zenderaanpassingen door.

Ziggo gaat het HD zenderaanbod uitbreiden

Ziggo wil het HD-zenderaanbod uitbreiden, en zal langzaam deze overstap maken voor verschillende zenders en zenderpakketten. Bijvoorbeeld de zenderpakketten voor Film, Sport en buitenlandse zenders. Ben je al klant bij Ziggo en beschik je nog niet over een HD-kabeldecoder, dan krijg je van Ziggo een persoonlijk vervangingsaanbod.

40 Mbit/s

Downloadsnelheid

78 Zenders

35 in HD

per maand

43,91

Bekijken

KPN krijgt er een zender bij

De tv zender Spike en Nickelodeon zijn vanaf deze maand 24/7 beschikbaar op het netwerk van KPN. Dit houd in dat het ook beschikbaar is bij dochterbedrijven van KPN, zoals XS4ALL en Telfort. Dit zal ook gelden voor bedrijven die KPN Wholesale internet en TV pakketten aanbieden. Denk hierbij aan NLEx die sinds vorig jaar de breedbandmarkt is ingestapt via het netwerk van KPN. De nieuwste provider T-Mobile zullen de TV programma’s ook 24/7 gaan doorgeven deze maand. Alle andere aanbieders bieden de twee zenders aan via een deelkanaal. Spike zal bij KPN te zien zijn op het oude kanaal van Nickelodeon.

KPN zal meer prioriteit geven aan HD zenders

KPN geeft meer prioriteit aan de zenders in hoge kwaliteit. Sinds enkele weken geleden is KPN begonnen met het aanpassen van de zenderlijsten. Alle HD-zenders zullen nu vooraan geplaatst worden. Dit geld alleen voor de klanten met een interactief TV pakket bij KPN. Als bestaande klant van KPN met een interactief TV pakket, kan het zijn dat je hier nog niks van hebt gemerkt. KPN zal de veranderingen in kleine stappen nemen. Het is een kwestie van tijd voordat iedereen de aangepaste zenderlijsten ontvangt.

20 Mbit/s

Downloadsnelheid

75 Zenders

44 in HD

per maand

42,71

Bekijken